עומר ממנה את אמיל (אמיר ח’ורי) להיות החוג”ד החדש של התאג”ד, שתוך כדי שירותו בצבא עושה ככל שביכולתו להציל את חברתו נדין שנמצאת בסכנת חיים בסוריה, בזמן שארגון ג’בהת פתח א-שאם טובח בבני העדה הדרוזית, אליה הוא וחברתו משתייכים. במקביל, בן לולו מגלה כי בת זוגו לשעבר, אמירה, שחשב שברחה עם הדרכון שהביא לה, נמצאת בסוריה ומשמשת שפחת מין של ארגוני הטרור שם. בנוסף, אמיל ובן לולו מגלים שילד שהרס”ר, ניסים, טוען כי הוא בנו, שייך לאל עבסי – ראש ארגון ג’בהת אל נוסרה שהציע פרס כספי למי שיביא לו את בנו. בפרקים הראשונים, עומר, הרופא, מגיע במסוק למקום הפיצוץ, ופולצ’ק ובן לולו מעלים את רותם באלונקה למסוק.
התאג”ד פצוע ומפורק אחרי האירוע בו נפגעה רותם והנטישה של החוג”ד שלהם דניאל, ובכל זאת- באנרגיות מחודשות וציפייה למקום החדש הם עולים לתפוס קו ראשון ברמת הגולן. הימים הם שיאה של מלחמת האזרחים בסוריה ופצועים סורים רבים מגיעים לגדר הגבול ומטופלים ע”י כוחות רפואה של צה”ל, אליהם מצטרפים חובשי תאג”ד 33.
רופאי התאג”ד[עריכת קוד מקור עריכה]
בהמשך העונה, עומר מחליט להישאר בתאג”ד ומנסה לברר מה עלה בגורלו של אחיו, אף על פי שהיה אמור לעבור יחידה בתחילת העונה ולהיות רופא ב-669. פרוגי תפסנו את ג’רמי פינטו ודיוויד ששוני, הלוא הם שושנה וברדוגו הצמד מה”כוורת” של תאג”ד 2, לראיון ווטסאפ מיוחד בו גילו כי הם הפכו לצמד כבר בילדות, לא התראו במהלך השירות הצבאי והגיעו לסדרה בעזרת סצינה מאולתרת עם הבמאי.
עומר הוא רופא גדודי כריזמטי שמתכנן לעזוב את הגדוד ביום שתאג”ד 33 מגיעים, אך מחליט להישאר ברגע האחרון כשהוא מוצא קצה חוט שלדעתו קשור לאח הנעדר שלו שנעלם ברמת הגולן לפני שנים. הוא מוביל את החבורה של התאג”ד להרפתקת מיסתורין כשלא ברור אחרי מי הם רודפים ומה הם ימצאו אבל הם איתו באש ובמים. בפרק הסיום של העונה, עומר מצליח לברוח מהשבי הסורי, ויורה והורג את אחיו, והפצצה שחיילי האו”ם הכינו אמורה להתפוצץ בתוך הבסיס, אך בסצנת הסיום של הסדרה היא מנוטרלת על ידי ליה, רונה, אמיל ופולצ’ק, שפורצים למפקדת חיילי האו”ם ועוצרים את הפצצה.
תאג”ד
העונה נגמרת בכך שחובשי התאג”ד מוקפצים לאירוע, ובמקום האירוע, ליד האמבולנס, מתפוצץ מטען חבלה הנועד לפגוע בדניאל כנקמה על חשיפת הפרשה. בפועל, רותם יוצאת ראשונה מהאמבולנס, והיא נפגעת קשה מהמטען. על אף סיומה של זו בקליף האנגר, התסריטאי והבמאי רובין החליט שלא להמשיך את הסדרה לעונה שלישית. וואלה יניב זנבה ואורן פפיסמדוב, המוכרים יותר כדקל וטטרו מ”תאג”ד”, חזרו השבוע סוף סוף לעונה שנייה בסדרת הלהיט של yes. בריאיון משותף הם מדברים על החברות בחיים האמיתיים.
- עומר הוא רופא גדודי כריזמטי שמתכנן לעזוב את הגדוד ביום שתאג”ד 33 מגיעים, אך מחליט להישאר ברגע האחרון כשהוא מוצא קצה חוט שלדעתו קשור לאח הנעדר שלו שנעלם ברמת הגולן לפני שנים. הוא מוביל את החבורה של התאג”ד להרפתקת מיסתורין כשלא ברור אחרי מי הם רודפים ומה הם ימצאו אבל הם איתו באש ובמים.
- הסדרה נפתחת בסצנה בה אמיר, לוחם מהפלס”ר, חווה הזיות ופותח באש לכיוון האמבולנס של התאג”ד.
- פרוגי תפסנו את ג’רמי פינטו ודיוויד ששוני, הלוא הם שושנה וברדוגו הצמד מה”כוורת” של תאג”ד 2, לראיון ווטסאפ מיוחד בו גילו כי הם הפכו לצמד כבר בילדות, לא התראו במהלך השירות הצבאי והגיעו לסדרה בעזרת סצינה מאולתרת עם הבמאי.
- התאג”ד פצוע ומפורק אחרי האירוע בו נפגעה רותם והנטישה של החוג”ד שלהם דניאל, ובכל זאת- באנרגיות מחודשות וציפייה למקום החדש הם עולים לתפוס קו ראשון ברמת הגולן.
- בפרק הסיום של העונה, עומר מצליח לברוח מהשבי הסורי, ויורה והורג את אחיו, והפצצה שחיילי האו”ם הכינו אמורה להתפוצץ בתוך הבסיס, אך בסצנת הסיום של הסדרה היא מנוטרלת על ידי ליה, רונה, אמיל ופולצ’ק, שפורצים למפקדת חיילי האו”ם ועוצרים את הפצצה.
- בהמשך העונה, עומר מחליט להישאר בתאג”ד ומנסה לברר מה עלה בגורלו של אחיו, אף על פי שהיה אמור לעבור יחידה בתחילת העונה ולהיות רופא ב-669.
עם הזמן דניאל, פולצ’ק, בן לולו וליה מגלים שורה של שחיתויות מסכנות חיים בקרב קצינים בולטים בצה”ל, אך מסרבים לדווח על הגילויים שלהם בעקבות איומים שהם מקבלים מצד גורמים מושחתים במשטרה הצבאית, המאיימים עליהם שאם יפרסמו את הגילויים שלהם בנושא, הם יחשפו כי דניאל, פולצ’ק ובן לולו, גנבו וסחרו בציוד רפואי של הצבא יחד עם שאפיק ואנשי הכפר הבדואי שלו. תאג”ד היא סדרת טלוויזיה ישראלית שעלתה לשידור ב-19 בספטמבר 2016 בחברת yes. יוצר הסדרה הוא ציון רובין, שגם כתב וביים. הסדרה מתארת את עלילותיהם של חובשי תאג”ד של גדס”ר צנחנים שמספרו בסדרה שונה ל-33 במקום 35. שיר הנושא של הסדרה בעונה הראשונה הוא “ימים יפים”, אותו כתב והלחין אביהו לנדוור, ובעונה השנייה השיר “עוד יום” של להקת פול טראנק.
חובשי התאג”ד[עריכת קוד מקור עריכה]
רותם מגיעה לטיפול נמרץ ולניתוח בבית החולים, ובמקביל, ליה, בן לולו ופולצ’ק מגיעים לבית החולים. אחרי הרבה זמן בו רותם נמצאת באשפוז, היא מדברת עם זהבי, המג”ד, שמספר לה כי דניאל, בן זוגה, חשב כי הוא אשם במה קרה לרותם, השתחרר מצה”ל ונסע לחופשה במזרח.
series – yes.co.il
בתחילת הסדרה התאג”ד מוקפץ לאירוע סטנדרטי על הגדר, בו עליהם לפנות פצועים שהגיעו מסוריה, להעניק להם טיפול ראשוני ולהעביר אותם לקבלת טיפול בישראל. בזמן הטיפול, ניגש רופא התאג”ד, עומר, לטפל בפצוע סורי. עומר מזהה כי על הפצוע שרשרת ששייכת לאחיו נמרוד, שנעלם לפני 10 שנים ברמת הגולן ונעדר. אבל מיד עם הנחיתה בבסיס החדש, החובשים זוכים לקבלת פנים קשוחה ומהר מאוד מבינים שמי ששולט בגזרה החדשה הם הטנ”צ (טיפול נמרץ צבאי) היהירים, שמתנהגים כבעלי בית על הגבול, אחראיים על כשירות התאג”ד בשטח ועל הדרך אוהבים גם קצת להתעלל בהם.
עונה 1[עריכת קוד מקור עריכה]
הסדרה נפתחת בסצנה בה אמיר, לוחם מהפלס”ר, חווה הזיות ופותח באש לכיוון האמבולנס של התאג”ד. נטען כי הוא אלרגי לקורטיזון והתנהגותו נבעה מתגובה אלרגית לחומר, אותו קיבל מאלכס, רופא התאג”ד. בשל כך מודח אלכס מהגדוד ומחליף אותו אברי, קצין מילואים שחתם קבע לחצי שנה, כדי לברוח מביתו ומאשתו, בה הוא בוגד. דניאל, החוג”ד, שאלכס קרוב לליבו, וחבריו ליחידה, פועלים לחקר האמת סביב סיבת התמוטטותו של אמיר בתקווה להחזיר את הרופא שלהם בחזרה ליחידה. ליחידה מצטרפת רותם, הפרמדיקית החדשה, שבה מתאהב דניאל ומגלה שהיא הייתה האקסית של איתן, מפקד הפלס”ר והיריב הגדול ביותר שלו. לקראת סוף הסדרה עומר נכנס לסוריה ונופל לשבי אנשי ג’בהת אל נוסרה ונטורי קרתא, ומגלה כי אחיו, נמרוד, למעשה חזר בתשובה והפך לחלק מהקהילה, ושהוא חי בסוריה.
חיילי הטנ”צ[עריכת קוד מקור עריכה]
לבסוף, דניאל מגלה בזכות דיסק-און-קי שאלכס בטעות איבד, כי משפחתו של אלכס, הרופא שהודח מהגדוד, מבצעת בחיילי הפלס”ר ניסוי בסארין כדי לפתח תרופות נגד הגז. חיילי הפלס”ר חושבים שהם מקבלים בסך הכל ממריצים, אך לבסוף איתן מגלה כי נעשה שימוש בסארין. רב-סרן יאיר שניידר הוא הקצין בדרג הבכיר ביותר שמשתף פעולה עם הניסוי האסור יחד עם קבוצת שוטרי מצ”ח. וואלה עזיבתו של תומר קאפון במפתיע אמנם הקשתה מאוד על הפקת העונה השנייה של סדרת הלהיט של yes, אבל הסדרה ממנפת את החוסר הזה בפיקחות, הופכת אותו לחלק ממנה ומההתמודדויות הדרמטיות של גיבוריה.