בשנת 2000 נערכה שביתה נוספת של גילדת שחקני המסך ואיגוד AFTRA, שהייתה הארוכה מבין שביתות האיגוד והארוכה מבין השביתות שנערכו בהוליווד, אורכה היה 175 ימים[10]. נושא השביתה היה תשלום לשחקנים על שידור פרסומות בטלוויזיה, בכבלים ובאינטרנט.
הקבוצה עתרה לבית המשפט לביטול ההצבעה אולם בקשה זו נדחתה על ידי בית המשפט[13]. בשנת 1935 התקבלה הכרה בגילדה על ידי הפדרציה האמריקנית לעבודה.
שביתות הגילדה[עריכת קוד מקור עריכה]
אבל מיד עם הנחיתה בבסיס החדש, החובשים זוכים לקבלת פנים קשוחה ומהר מאוד מבינים שמי ששולט בגזרה החדשה הם הטנ”צ (טיפול נמרץ צבאי) היהירים, שמתנהגים כבעלי בית על הגבול, אחראיים על כשירות התאג”ד בשטח ועל הדרך אוהבים גם קצת להתעלל בהם. עומר הוא רופא גדודי כריזמטי שמתכנן לעזוב את הגדוד ביום שתאג”ד 33 מגיעים, אך מחליט להישאר ברגע האחרון כשהוא מוצא קצה חוט שלדעתו קשור לאח הנעדר שלו שנעלם ברמת הגולן לפני שנים. הוא מוביל את החבורה של התאג”ד להרפתקת מיסתורין כשלא ברור אחרי מי הם רודפים ומה הם ימצאו אבל הם איתו באש ובמים. בתחילת הסדרה התאג”ד מוקפץ לאירוע סטנדרטי על הגדר, בו עליהם לפנות פצועים שהגיעו מסוריה, להעניק להם טיפול ראשוני ולהעביר אותם לקבלת טיפול בישראל. בזמן הטיפול, ניגש רופא התאג”ד, עומר, לטפל בפצוע סורי.
- אחרי שאנחנו צופים בהם על המסך שלנו בכל יום, יודעים באיזה שעה הם עולים לשמירה, מתי מתקיים המבצע הבא שלהם ומי מהם עובר על חוקי צה”ל ורגע לפני שהם מסיימים עונה – הגיע הזמן להכיר באמת את השחקנים מאחורי החיילים האהובים עלינו, הלא הם חיילי התאג”ד.
- בחודש אוקטובר, הצדדים הגיעו להסכמה על חלק מהדרישות אם כי ההסכם לא סיפק לחלוטין רבים באיגודי השחקנים.
- אולי אתם לא מזהים (בגלל שהוא מגולח לטובת היותו חייל בסדרה), אך תום גרציאני שמגלם את הדמות, כיכב בעונה הרביעית והחמישית של “גאליס” בתור השוטר שמתאהב במיקה (דנה פרידר) ואילו מיקי לאון (זהבי) כיכב בעונה השנייה בתור עוזר הנאמן של מלכת גאליסיה.
- מסתבר שדמותו של הקרפ”ח היא די אפלה ומסתורית, יותר ממה שציפינו. והנה יש עוד טוויסט בעלילה! שראל פיטרמן, שמגלם אותו, היה מנחה בערוץ הילדים בתקופת רצועת שידורי “המקום אמיתי” ואף כיכב בתפקיד ב”החולמים”.
לאולפן הייתה יכולת החלטה כמעט בלעדית על הסרטים בהם השתתפו השחקנים ואף על חייהם האישיים ומערכות היחסים שניהלו. שחקנים שהתנגדו לתנאי העסקתם פוטרו או הושעו מן האולפן כגון במקרה של השחקניות אוליביה דה הבילנד ובטי דייוויס[2]. כשאדרי הגיע לראשונה לעשות אודישן לתפקיד בן לולו, האודישן שלו לא היה טוב והוא לא התקבל.
איזהו גיבור: תומר קאפון מככב בסדרה המצוינת “הבנים”
בעוד בשנת 1929 עמדו הרווחים של תעשיית הקולנוע האמריקנית על מעל 720 מיליון דולרים, בשנת 1933 ירדו הרווחים ביותר משליש[3]. מתוך כ-16 אלף בתי קולנוע שפעלו ברחבי ארצות הברית, כחמשת אלפים נסגרו במהלך אותן שנים. נזקים אלה, נוסף על הלוואות ענק שלקחו האולפנים בשנים שלפני המשבר הכלכלי לצורך רכישת רשתות אולמות קולנוע וכן כחלק מן המעבר לקולנוע המדבר, הביאו את האולפנים הגדולים לקצץ משמעותית בשכר העובדים, בהם גם השחקנים[3]. לעומת תומר, דניאל גל המשחקת את רותם הפרמדיקית, לא יכולה להעיד שהסדרה מזכירה לה את שירותו הצבאי משום שהצבא לא גייס אותה.
המשא ומתן בין הגילדה לבין איגוד המפרסמים הלאומי (ANA) והאיגוד האמריקאי לסוכנויות פרסום (AAAA) נערך בניו יורק[7]. לפני שהחלו בכלל הצילומים, כל השחקנים עברו קורסים של חובשים כדי לקבל ידע בסיסי בעניין.
הסיפור האמיתי מאחורי עזיבתו של תומר קאפון את “תאג”ד”
מה שאתם לא יודעים שעוז וידל האמיתי הוא בעצם אחד מאנשי ההפקה והוא אף השתתף באחד הפרקים בתור אחד מהקצינים. אולי אנחנו לא רואים אותה בכל פרק (וחבל), אבל אביב פנקס, המגלמת את חברתו של פרטוק, עשתה תפקיד דומה בצבא ואף פיקדה בין היתר על חיילת שכולכם מכירים – ספיר בן רובי.
בסיס סגור: דברים שלא ידעתם על כוכבי התאג”ד
אולי אתם לא יודעים אבל בסדרה משתתפים שני כוכבי ריאליטי מוזיקליים. הראשון הוא עלא דקה (חושחש) שהשתתף באודישנים לעונה השנייה של “דה וויס” אך המנטורים לא הסתובבו אליו. כשנה לאחר מכן פרסמנו אצלנו גם מקרה גזענות שחווה עלא כשרצה להצטרף להסעה.
כתבו על תאג”ד
בחודש מאי 1937 האולפנים חתמו על חוזה מול הגילדה כדי למנוע שביתה של השחקנים. השני הוא מירון וויליאמס, הפעיל האנטישמי שחטף את טטרו והשתתף עם פולצ’ק בקרבות הכלובים. וויליאמס השתתף ואף זכה בעונה הראשונה של “פרויקט הלהקה” בערוץ הילדים ואף ניסה את מזלו שוב בריאליטי כשהשתתף בעונה השנייה של “אקס פקטור ישראל”, שם זה פחות עבד. אולי אתם לא מזהים (בגלל שהוא מגולח לטובת היותו חייל בסדרה), אך תום גרציאני שמגלם את הדמות, כיכב בעונה הרביעית והחמישית של “גאליס” בתור השוטר שמתאהב במיקה (דנה פרידר) ואילו מיקי לאון (זהבי) כיכב בעונה השנייה בתור עוזר הנאמן של מלכת גאליסיה.
תאג”ד ( שחקנים וצוות הפקה
תקופת השפל הכלכלי הגדול הביאה שחקני תיאטרון רבים לעבור להוליווד ולהתחיל לשחק בסרטי קולנוע. בתקופה זו שחקני הוליווד היו כבולים לאולפנים הגדולים בחוזים שהגבילו מאוד את בחירות הקריירה שלהם.
טקס פרסי גילדת שחקני המסך[עריכת קוד מקור עריכה]
רותם מגיעה לטיפול נמרץ ולניתוח בבית החולים, ובמקביל, ליה, בן לולו ופולצ’ק מגיעים לבית החולים. אחרי הרבה זמן בו רותם נמצאת באשפוז, היא מדברת עם זהבי, המג”ד, שמספר לה כי דניאל, בן זוגה, חשב כי הוא אשם במה קרה לרותם, השתחרר מצה”ל ונסע לחופשה במזרח. בעת תחילת שידורי הטלוויזיה, רשתות השידור לא שילמו לשחקנים על שידורים חוזרים של תוכניות בהן השתתפו. לאחר השביתה הראשונה שערכה הגילדה בשנת 1952 נערך משא ומתן על חוזי השחקנים בטלוויזיה והרשתות אפשרו תשלום סמלי לשחקנים בעת שידורים חוזרים[2].