צפייה בסרטים וסדרות טלוויזיה באינטרנט
חיפוש
דף הבית » מאמרים » גאנסו דרה

גאנסו דרה

“הגרוש שלי היה כזה, עזבתי אותו בגלל אמא שלו”. לוי מספרת שסצנות התעללות שונות, כמו זו שבה דואגת האם לשרוף עריסה שעוברת מדור לדור במשפחתה של סורייה, נוגעות לליבה. “אני כועסת על האופן שבו החמה ממררת לה את החיים בעזרת כל מיני תחבולות. זה מרתיח”.

מאצויוקי (זה שמה הפרטי, ביפן שם המשפחה קודם לשם הפרטי) שיחקה את נאו סוזוהארה, מורה בבית הספר היסודי בעיר הבירה טוקיו. היא מבחינה בילדה בשם ריינה (מאנה אשידה, אז בת 6) שלומדת בכיתתה, ומסתבר שאותה ילדה חווה התעללות בתוך משפחתה על ידי אמה הביולוגית. המורה לוקחת את ריינה הקטנה תחת חסותה, ושתיהן חוות מסע של בריחה מפני משפחתה של ריינה מהעיר טוקיו אל האי הצפוני הוקאידו. הסידרה הייתה כל כך פופולרית ביפן, עד כדי כך שהיא שודרה גם בטייוואן, סינגפור והונג קונג, ונוצרו לה עיבודים מחודשים בגירסה מקומית גם בשתי הארצות חובבות הטלנובלות, דרום קוריאה ותורכיה.

הטלנובלה התורכית בעלת ההקשר היהודי- “אובססיה”, ועוד אחת- “אמא”

טלנובלות טורקיות כמו “אמא” (Anne) ו”הכלה מאיסטנבול” עושות יחסי ציבור מצוינים בזכות עלילות סוחטות דמעות שגורמות לצופים לסלוח על השפה הלא קלה לעיכול. בסופו של דבר, אז כמו היום – טלנובלות (ארגנטינאיות, ישראליות או טורקיות)  משחקות על רגש, בעיקר מהסוג שמעורר הזדהות, ומכאן כוח המשיכה שלהן. או כמו שלוי מנסחת זאת – “את מוצאת את עצמך בוכה ומתעצבנת”.

בעשור הראשון של שנות האלפיים הטלנובלה עשתה עלייה.

כל הסדרות התורכיות ששודרו ומשודרות בארץ-חלק שני

הסידרה בכיכובם של מוראט יילדירים, סארפ אקאיה והשחקנית אסלי אנוור (כיום בת 33, מופיעה כאן בתמונה). בהתאם להצלחה, השחקנים שמשתתפים בסדרות הטורקיות זוכים לפופולריות רבה.

  • מאצויוקי (זה שמה הפרטי, ביפן שם המשפחה קודם לשם הפרטי) שיחקה את נאו סוזוהארה, מורה בבית הספר היסודי בעיר הבירה טוקיו.
  • בהיעדרם הם נשפטים לשנות כלא ארוכות, כשבכלא הם עוברים התעללות וחיים קשים, כשהם מנסים לכל אורך הדרך לקבל זיכוי ושיחרור מהכלא ומההליכים המשפטיים הקשים.
  • זיינפ היא צלמת מתחילה ומורה מחליפה, שננטשה על ידי אמה בפארק כשהייתה ילדה.
  • בתחילת שנות ה-90 היו אלה “סלסטה”, “אנטונלה” ו”נאנו”, שהעניקו לעם היושב בציון שיעור בספרדית שימשיך איתו עד ימי “קטנטנות”.
  • הסידרה בכיכובם של מוראט יילדירים, סארפ אקאיה והשחקנית אסלי אנוור (כיום בת 33, מופיעה כאן בתמונה).
  • הטלנובלות, ז’אנר מושמץ מצד אחד וממכר מצד שני, הן חלק מהמסך הישראלי כבר לא מעט זמן.
  • כל חבריה מעריצים מושבעים של הסדרה ומנהלים דיאלוג פורה על המתרחש בה.

סבן, שהוריה נולדו בטורקיה, מספרת על חיבור אישי לעלילה. “בילדות שלי לא זכיתי לקבל חיבוק ואהבה. גדלתי בבית של 20 ילדים. אז מהמקום הזה התחברתי לדמות שידעה כל כך הרבה סבל”. “אני מתחברת באופן אישי לכמה דברים בסדרה הזו, למשל נושא החמה הרעה והבן המועדף עליה”, מספרת מורן לוי (27), גרושה פלוס אחד מהרצליה.

Tag Archives: ג’אנסו דרה

חשבון האינסטגרם שלה מונה כרגע 584 אלף עוקבים ובגיל 9 היא מלוהקת בארץ מולדתה לסדרות וסרטים. הסדרה הולידה גם ליין שלם של מוצרים נלווים – כולל העגילים, החגורות והבושם שמשמשים את דרה ב”אמא”. נציגה משמעותית נוספת של הגל הטורקי היא כאמור “הכלה מאיסטנבול” (“Istanbul Gelin”) – שנהנית בארץ מוצאה מפופולריות גדולה אפילו יותר משל “אמא”, וממש כמוה, גם היא ניחנה בעלילה שאפשר רק להמציא.

הטלנובלה התורכית בעלת ההקשר היהודי- “אובססיה”, ועוד אחת- “אמא”

עבור גאנסו דרה, השחקנית המובילה את “אמא”, מדובר בתפקיד שהחיה את הקריירה שלה אחרי כמה שנים דלות בתפקידים. גם ברן גוקילידיז, השחקנית הצעירה שמגלמת בסדרה את הילדה מלק, זוכה לאהדה עצומה.

Tag Archives: ג’אנסו דרה

לאחר מכן המשיכה ללמוד מדעי ההתנהגות באוניברסיטת ליברפול האנגלית. את תחומי הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה, שבהם כהן מבינה היטב, מרגישים היטב במותחן הפסיכולוגי-רומנטי, שהוא הסידרה הזאת.

כל הסדרות התורכיות ששודרו ומשודרות בארץ-חלק שני

סיפורה של הסידרה הוא על ארבעה נערים, שגונבים מכונית בקלאווה ונוהגים בה מבלי לדעת לנהוג, והורגים בטעות אדם זקן. בהיעדרם הם נשפטים לשנות כלא ארוכות, כשבכלא הם עוברים התעללות וחיים קשים, כשהם מנסים לכל אורך הדרך לקבל זיכוי ושיחרור מהכלא ומההליכים המשפטיים הקשים.

עאקילה אסרא כהן, בת 39, היא סופרת שלמדה במחלקה לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת איסטנבול, שנולדה בשם עאזרה סאריזייבק. בשנת 2001 התחתנה עם צדוק כהן היהודי בהיותה בת 22, ולאחר שמונה שנים נולדו לה בנים. מאוניברסיטת איסטנבול נדדה לאוניברסיטת אוטאווה בקנדה, שם למדה פסיכולוגיה של הכלכלה, והתמחתה במדינות העולם השלישי.

גל הטלנובלות העבריות דעך בסופו של דבר, והותיר את צופיו להתמכר לריאליטי, ריאליטי ועוד ריאליטי. הרגלי הצפייה הישראליים, חשבנו, השתנו מאז. הצופה הממוצע בארץ זקוק ליותר מעלילה מלאת תהפוכות ומשחק על בלוטות הרגש. אגב, בתורכיה עצמה, גם “פי” וגם “אמא” זכו לאחוזי צפייה גבוהים מאוד ולשבחים רבים.

הטלנובלה התורכית בעלת ההקשר היהודי- “אובססיה”, ועוד אחת- “אמא”

“רוב הסדרות והסרטים הטורקיים מבוססים על מציאות”, היא אומרת. “הייתה פה הגזמה, אין ספק שלפעמים הסדרה הקצינה סיטואציות, אבל יש בה המון דברים שקורים במציאות, כמו התעללות בילדים”. מאז סיומה של “אמא” הספיקה סבן לעבור גם ללהיט התורן “אישה”, לא לפני שעצרה ב”הכלה מאיסטנבול”, גם אם לא באותה תשוקה (“אני בפרק 57 אבל לא בא לי למשוך, אהבה ורומנטיקה לא מדברות אליי”), והיא לא שוללת צפייה מחודשת. “אולי כשיתחיל החורף אראה את הכול מהתחלה”.

“אמא” נחשבת לממכרת במיוחד בקרב הקהל המקומי. זיינפ היא צלמת מתחילה ומורה מחליפה, שננטשה על ידי אמה בפארק כשהייתה ילדה. בבית הספר שבו היא מלמדת היא פוגשת את מלק, תלמידה ממשפחה קשה שמעבירה את לילותיה בישיבה ליד כנסייה בחברת ארנב המחמד שלה. שגרירים מושפלים ופרובוקציות ארדואניות בצד, לו היה תוכן טלוויזיוני מדד לתקינות יחסים בין מדינות, ניתן היה לקבוע שישראל וטורקיה מעולם לא היו קרובות יותר.

כל הסדרות התורכיות ששודרו ומשודרות בארץ-חלק שני

ואהידה פרצ’ין משחקת את אמא של ג’אנסו דרה. משחק השתיקה-סוסקונלאר (השותקים- Suskunlar) בתורכית. סידרה ששודרה בשנת 2012 בתורכיה בערוץ SHOW TV, שודרה בשלושים מדינות וזכתה לפרסים ולשבחים רבים, בין היתר היות והיא מבוססת על סיפור אמיתי, שהתרחש לגמרי במציאות. מדובר בסיפורם של ארבעה ילדים, שבשנת 1997 נידונו בהיעדרם לעונשי מאסר בגלל שגנבו משאית של בקלאווה בגאזיאנטפ.

הטלנובלה התורכית בעלת ההקשר היהודי- “אובססיה”, ועוד אחת- “אמא”

הפעם מדובר בסיפור רומנטי – סורייה, מוזיקאית צעירה, עושה את צעדיה הראשונים בעולם המוזיקה וחיה בצנעה באיסטנבול. חייה משתנים כשהיא מתאהבת בפארוק בוראן, איש עסקים עשיר ונאה שמתאהב בה חזרה. השניים מחליטים להתחתן אך אמו של פארוק לא רואה בורייה כלה ראויה, ועושה כל שביכולתה כדי להפריד ביניהם. הסידרה, שהתסריט שלה נכתב על ידי יוג’י סאקאמוטו, הייתה בכיכובה של השחקנית יאצוקו מאצויוקי, אז בת 37.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן